top of page

Bitkisel Yağlar BLOG

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI (Soğuk Sıkım - Prunus Armeniaca)

Güncelleme tarihi: 16 Nis 2022




Ürünün İşlenen Kısmı: Çekirdekleri


Ürünün Botanik İsmi: Prunus Armeniaca


Üretim Metodu: Soğuk Sıkım (Soğuk Press)


Nihai Ürün Tanımı: Doğal Sabit Bitkisel Yağ


Renk ve Koku Tanımı: Sarı Renkli , Deriye nufus ettirilerek koklandığında hafif kayısı meyve kokusu verir.


Raf Ömrü: 3 Yıl


Cas No: 72869-69-3


EINECS/ELINCS No: 272-046-1/ -


Doğal Bileşenleri: A,D,E,K,Omega 6-9


Yağ Oranı: Kayısı çekirdeği ortalama %40-45 kayısı çekirdeği yağı içerir.


Menşei: Türkiye


Ambalaj Şekli: 1,5,30,60,200 Litre Metal Varil ve 1000 Litre IBC Tank


Tüketim Şekli: Saç, cilt ve vucut için ilgili bölgeye parmak uçları ile masaj yaparak uygulayabilirsiniz.


Kozmetik amaçlı haricen kullanılmasında sakınca yoktur.


Saç, cilt ve vucut bakımında haricen kullanılabilir. Uçucu yağlar için etkili bir taşıyıcı yağdır.

Cilde canlı bir görünüm kazandırır.

Saç derisi için nem dengesi sağlar.

Uçucu Aromaterapi etkili yağların kullanımında etkili bir taşıyıcı yağdır. Uçucu yağları inhibe etmez.


Kayısı Çekirdeği Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur.



Kaliteli kayısı çekirdeği yağı; Kayısı çekirdeklerinden soğuk sıkım (cold press) methoduyla üretilerek, iyi muhafaza edilmiş ve hiçbir katkı yapılmamış doğal bitkisel yağ olandır. Naturalis Olea ve Çiftçizade yukarıda yer verilen şekilde üretim yapmaktadır.


Aşağıda yer verdiğimiz fotoğrafda Çiftçizade tarafından üretilmiş orjinal kayısı çekirdeği yağı görselidir.



B2B Mağazamızdan Çiftçizade Kayısı Çekirdeği Yağı Satın Almak için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.




Kayısı Çekirdeği Kullanıcı yorumlarını aşağıdaki yorum yaz alanına yazabilirsiniz.


Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page